نام شیمیاییگوگرد
مترادف هاسولفور
مترادف ها (en)sulphur
فرمول مولکولیS8
جرم مولکولی256/52
EINECS231-722-6
گوگرد

آدرینا پترومبیناطلاعات شرکت
شیمی کهکشاناطلاعات شرکت
پتروشیمی رازیاطلاعات شرکت
آسان کماطلاعات شرکت

اگر شما تولید کننده و یا فروشنده این ماده شیمیایی هستید…

خواص فیزیکی و شیمیایی

شکل و حالت فیزیکیپودر زرد رنگ
نقطه ذوب112 ºC
نقطه جوش445 ºC
دانسیته2/07 g/cm3
فشار بخار1 mmHg (183/8°C)
دانسیته بخار8/9 (vs air)
نقطه اشتعال168 ºC
حلالیت در آبنامحلول در آب
شماره CAS7704-34-9

موارد مصرف و روش سنتز

گوگرد عنصری از گروه شش جدول تناوبی و غیر فلز با نشانه S که در اشکال متبلور و بی شکل وجود دارد و دارای چهار ایزوتوپ پایدار است. این عنصر در دمای اتاق به صورت جامد کریستالی زرد روشن  است. سولفور با یک شعله آبی می سوزد و دی اکسید گوگرد تشکیل می شود که بوی بسیار تحریک کننده ای دارد. سولفور در آب حل نمی شود اما در دی سولفید کربن محلول است و به میزان کم در سایر حلال های غیر آلی مانند بنزن و تولوئن حل می شود.

سولفور تقریبا با تمام عناصر به استثنای طلا، پلاتین، ایریدیم، نیتروژن، تلوریم، ید و گازهای نجیب واکنش می دهد و برخی از این واکنش ها به دمای بالا نیاز دارند. سولفور در طبیعت معمولا به صورت ترکیبات سولفید و سولفات یافت می شود. بوی گاز طبیعی، گریپ فروت و سیر به علت ترکیبات ارگانو سولفور است. سولفید هیدروژن باعث بوجود آمدن بوی بد تخم مرغ می شود.

سولفور یک عنصر ضروری برای بدن است. اسیدهای آمینه سیستئین، سیستین و متیونین و ویتامین های بیوتین و تیامین ترکیبات ارگانو سولفور دارند. همچنین ترکیبات گوگرد دار در ساختار پروتئین ها نیز دیده می شوند. سولفور در ساختار کراتین مو و پوست نیز دیده می شود. سولفور یکی از عناصر شیمیایی اصلی مورد نیاز برای عملکرد بیوشیمیایی است و یک ماده مغذی عنصری برای همه موجودات زنده است.

سنتز گوگرد

امروزه تقریبا همه گوگرد های عنصری به عنوان یک محصول جانبی برای حذف آلاینده های سولفور از گاز طبیعی و نفت تولید می شوند. فرآیند کلاوس رایج ترین روش برای تولید سولفور جامد از گاز هیدروژن سولفید می باشد. فرآیند کلاوس چند مرحله ای برای تولید سولفید جامد از جریان های گازی مانند گاز طبیعی یا محصولات جانبی دارای سولفید هیدروژن که در پالایشگاه های نفت و سایر صنایع تولید می شود استفاده می کند.

کاربردهای گوگرد

سولفور به صورت آزاد و به صورت ترکیبی کاربردهای فراوانی دارد. بیشترین مصرف سولفور در سال های اخیر در صنایع کشاورزی و تهیه کودهای شیمیایی بوده است. این ماده در پالایش نفت، جداسازی مس و پالایش اورانیوم، سنتز مواد شیمیایی، صنایع غذایی، کاغذ و چرم سازی، رنگ و رزین، داروسازی، آبکاری فلزات، مواد منفجره، مواد شوینده، بتون های گوگردی و در صنعت لاستیک سازی به کار می رود. سولفور برای تقویت خاک کشاورزی، سمپاشی بر علیه قارچ ها، سپیدک ها و حشره کش ها، کبریت سازی و در خوراک دام ها معمولا به صورت مستقیم مصرف می شود. سولفور مصرفی جهان از سه منبع عمده گوگرد معدنی، گوگرد در ترکیبات سولفوری و گوگرد همراه با نفت و گاز تامین می شود.

همه چیز درباره گوگرد!

Hazads CodesF,Xi
Risk Statements11-38
Saftey Statement16-26-46
done_outline RIDADRUN 1350 4/1/PG 3
done_outline RTECSWS4250000
done_outline Hazard Class4/1
done_outline Packing GroupIII

راهنمای کدهای ایمنی مواد شیمیایی

  • لوزی خطر (NFPA’s Hazard Rating Diamond) چیست؟
  • چقدر با نکات ایمنی (هشدارهای R) و احتیاط های ایمنی (هشدارهای S) آشنا هستید؟
آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی! آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی!
طرح توجیهی

blankblankblank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست