نام شیمیاییپلی ایمید
پلی ایمید

متاسفیم! تاکنون تامین کننده ای برای این ماده شیمیایی در وبسایت ثبت نشده است.

اگر شما تولید کننده و یا فروشنده این ماده شیمیایی هستید…

خواص فیزیکی و شیمیایی

موارد مصرف و روش سنتز

پلی ایمید (PI) پلیمری از مونومرهای ایمید است که مقاوم در برابر حرارت، یخ زدگی، خمش، مواد شیمیایی و بسیار سبک و انعطاف پذیر می باشد. معروف ترین پلی ایمید کاپتون نام دارد که یک فیلم پلی ایمیدی است که درجه حرارت بالا را تحمل می کند و در فضاپیماها و ماهواره ها استفاده می شود. پلی ایمیدها در ترکیب با گرافیت یا شیشه قدرت خمشی و انعطاف پذیری بالایی دارد. پلی ایمیدها در برابر حلال ها، هیدرکربن ها، استرها، اترها و الکل ها تحت تاثیر قرار نمی گیرد. در برابر اسیدهای ضعیف مقاوم هستند ولی در محیط های قلیایی و یا اسیدهای قوی معدنی مقاوم نیستند. با توجه به ترکیب زنجیره اصلی پلی ایمیدها به دسته های زیر تقسیم می شوند:

  • پلی ایمیدهای آلیفاتیک (پلی ایمیدهای خطی)
  • پلی ایمیدهای شبه آروماتیک
  • پلی ایمیدهای آروماتیک (به دلیل ترموست بودن پرکاربردترین هستند)
  • پلی ایمیدهای ترموپلاستیک
  • پلی ایمیدهای ترموست (خواص مکانیکی عالی، پایداری حرارتی خوب، مقاومت شیمیایی خوب، مقاومت کششی بالا)

سنتز پلی ایمید

پلی ایمید از واکنش بین دی انیدرید و یک دی آمین و یا از واکنش بین دی انیدرید و دی ایزوسیانات به دست می آید. دی انیدریدهای مورد استفاده در این واکنش پیرو ملیتیک دی انیدرید، بنزوکینون تتراکربوکسیلیک دی انیدرید و نفتالن تتراکربوکسیلیک دی انیدرید می باشند. دی آمین های مورد استفاده در این واکنش 4,4-دی آمینو دی فنیل اتر، متا فنیلن دی آمین و 3,3-دی آمینو دی فنیل متان می باشند.

کاربردهای پلی ایمید

پلی ایمید در صنایع الکترونیک برای کابل های انعطاف پذیر و به عنوان یک فیلم عایق بر روی سیم مغناطیسی استفاده می شود. برای پوشش دادن فیبرهای نوری و به عنوان عایق چند لایه در فضاپیماها مورد استفاده قرار می گیرد. پلی ایمید به دلیل مقاومت حرارتی بالا در قطعات خودرو مانند بلبرینگ، شمع و رادیاتورها و نیز در دستگاه ماکرو ویو، لباس های ایمنی و در چسب های حرارتی به کار می رود. به عنوان فیلتر در نیروگاه ها برای فیلتر کردن گازهای گرم و گرد و غبار و ذرات گازهای خروجی و نیز رایج ترین ماده مورد استفاده برای فیلم اسمز معکوس در تصفیه آب می باشد.

راهنمای کدهای ایمنی مواد شیمیایی

  • لوزی خطر (NFPA’s Hazard Rating Diamond) چیست؟
  • چقدر با نکات ایمنی (هشدارهای R) و احتیاط های ایمنی (هشدارهای S) آشنا هستید؟
آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی! آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی!
طرح توجیهی

blankblankblank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست