نام شیمیاییپلی آمید
مترادف هانایلون
پلی آمید

اگر شما تولید کننده و یا فروشنده این ماده شیمیایی هستید…

خواص فیزیکی و شیمیایی

موارد مصرف و روش سنتز

پلی آمید (نایلون) برای اولین بار در سال ۱۹۳۵ به صورت الیاف مصنوعی به بازار عرضه شد. یک پلی آمید یک ماکرومولکول با واحدهای تکرار شده است، که توسط پیوندهای آمیدی به همدیگر متصل شده اند. این پلیمر به صورت دانه های استوانه ای شکل (گرانول) به رنگ شیری (به صورت خالص) و رنگ های دیگر موجود است. نایلون به کمک دستگاه های تزریق فشاری و دمشی و همچنین دستگاه اکسترودر شکل می پذیرد.

در آمیزه سازی پلی آمید ها از انواع افزودنی ها مانند پایدار کننده های حرارتی و نوری، نرم کننده ها، ضد حریق ها، الاستومرها و رنگدانه ها استفاده می شود. همچنین برای تقویت پلی آمید ها آنها را با الیاف پر می کنند. این الیاف ها اغلب الیاف شیشه هستند اما از الیاف معدنی، کربن و کولار نیز برای کاربرد های خاص استفاده می شود. بنا به نوع مصرف درصد های مختلف الیاف افزوده می شود. پلی آمید های پر شده با الیاف مقاومت بهتری در مقابل خزش، ضربه و شکاف دارند.

نایلون ها با یک عدد شناخته می شوند که نشان دهنده تعداد اتم های کربن در آمینو اسید اولیه (مانند پلی آمید ۶) و یا تعداد اتم های کربن در دی آمین و تعداد اتم های کربن در دی اسید (مانند پلی آمید ۶,۶) است. آمین ها می توانند از ۲ تا ۱۰ اتم کربن و اسیدها می توانند از ۲ تا ۱۸ اتم کربن داشته باشند. نایلون ۶ و نایلون ۶۶ را  در نخ های کفپوش های تافتینگ، نخ قالی، نخ پوشاک به ویژه جوراب استفاده می کنند.

سنتز پلی آمید

پلی آمید ها یا نایلون ها جزو پلاستیک های مهندسی به حساب می آیند. نایلون ها به روش پلیمریزاسیون تراکمی یک دی آمین و یک اسید دو عاملی و یا پلیمریزاسیون آمینو اسیدها تولید می شوند. این پلیمرها دارای رشته های منظم و هم اندازه هستند که به همین خاطر بلورینگی (کریستالینیتی) زیادی از خود نشان می دهند.

کاربردهای پلی آمید

پلی آمید های مصنوعی معمولا به دلیل دوام و قدرت بالا در منسوجات، لوازم خودرو، فرش و لباس ورزشی استفاده می شود. صنعت حمل و نقل، مصرف کننده اصلی است که 35 درصد از مصرف نایلون را تشکیل می دهد. انواع نخ های نایلونی با استحکام بالا در مواردی مثل تقویت تایر خودرو و هواپیما مورد استفاده قرار می گیرند. این الیاف دارای مقاومت عالی در مقابل سایش می باشند. الیاف نایلونی با توجه به استحکام بالا و سختی برای تولید طناب، کمربند ایمنی، چتر نجات، نخ و تور ماهیگیری مورد استفاده قرار می گیرند.

روش تهیه نایلون

راهنمای کدهای ایمنی مواد شیمیایی

  • لوزی خطر (NFPA’s Hazard Rating Diamond) چیست؟
  • چقدر با نکات ایمنی (هشدارهای R) و احتیاط های ایمنی (هشدارهای S) آشنا هستید؟
آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی! آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی!
طرح توجیهی

blankblankblank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست