پلی کربنات – Polycarbonates

نام شیمیاییپلی کربنات
پلی کربنات

شیمی پلاطلاعات شرکت
پتروشیمی خوزستاناطلاعات شرکت

اگر شما تولید کننده و یا فروشنده این ماده شیمیایی هستید…

خواص فیزیکی و شیمیایی

موارد مصرف و روش سنتز

پلی کربنات (PC) یک گروه از پلیمرهای ترموپلاستیکی هستند و گروه های کربنات در ساختار شیمیایی آنها دیده می شود. پلی کربنات های مورد استفاده در مهندسی مواد قوی و سخت هستند و بعضی از آنها از لحاظ اپتیکی شفاف هستند. این ترکیب به راحتی قابل استفاده و قالب بندی می شود و با حرارت فرم دلخواه را می توان به دست آورد. در مقابل اسیدهای آلی و معدنی، روغن ها، هیدروکربن های آلیفاتیک و الکل ها مقاوم است.  این ترکیب شفاف است و برای انتقال نور بهتر از شیشه می باشد. این ماده عایق حرارتی، مقاوم در برابر ضربه و خش، کشش و خمش، اشتعال ناپذیر و مقاوم در برابر اشعه ماورا بنفش و سایر شرایط جوی می باشد. در مقایسه با پلی متیل متاکریلات، پلی کربنات قوی تر است و تا دمای بالایی مقاوم است. محصولات به دست آمده از پلی کربنات ها می توانند شامل مقداری مونومر بیس فنول A باشند.

سنتز پلی کربنات

از واکنش بیس فنول A با گاز فسژن (COCl2) به دست می آید. در این فرآیند ابتدا بیس فنول A با هیدروکسید سدیم واکنش می دهد و سپس دیفن اکساید با فسژن واکنش داده و سدیم کلرید و کلروفرمات تشکیل می شود که متعاقباً توسط فنوکسیدهای دیگر مورد حمله قرار می گیرد. همچنین این پلیمر از ترانس استریفیکاسیون بیس فنول A به دی فنیل کربنات به دست می آید. در شیمی آلی فرآیند مبادله گروه R از استر به گروه R در الکل ترانس استریفیکاسیون می گویند. این واکنش ها اغلب با افزودن یک کاتالیزور اسیدی و قلیایی کاتالیز می شوند.

کاربردهای پلی کربنات

پلی کربنات ها در تولید قطعات الکترونیکی، مصالح و مواد ساختمانی، تزئینات  داخلی خودرو، صنایع بسته بندی، اسباب بازی ها و شیشه های ضدگلوله به کار می روند. پلی کربنات به دلیل دارا بودن مقاومت خوب در برابر حرارت و شعله به عنوان یک عایق الکتریکی خوب در تولید محصولات مختلف سخت افزار برق و مخابرات مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین با توجه به وزن کم و مقاومت بالا در بطری های آشامیدنی، شیشه های هواپیما و هلیکوپتر، راه آهن، عینک های طبی و صنعتی، ظروف غذا، CD ،DVD، صفهه نمایش تلفن همراه و تلویزیون LCD استفاده می شود.

راهنمای کدهای ایمنی مواد شیمیایی

  • لوزی خطر (NFPA’s Hazard Rating Diamond) چیست؟
  • چقدر با نکات ایمنی (هشدارهای R) و احتیاط های ایمنی (هشدارهای S) آشنا هستید؟
آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی! آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی!
طرح توجیهی

blankblankblank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست