نام شیمیاییپلی ال
پلی ال

متاسفیم! تاکنون تامین کننده ای برای این ماده شیمیایی در وبسایت ثبت نشده است.

اگر شما تولید کننده و یا فروشنده این ماده شیمیایی هستید…

خواص فیزیکی و شیمیایی

شکل و حالت فیزیکیمایعی بی رنگ، شفاف و ویسکوز

موارد مصرف و روش سنتز

رزین های پلی اورتان پلیمرهایی هستند که در ساختار مولکولی خود به طور معمول تعداد دو یا بیشتر گروه هیدروکسیل دارند. حجم عمده ماده اولیه در ساخت پلی اورتان ها را پلی ال ها تشکیل می دهند. کسر وزنی پلی ال مورد استفاده در ساخت پلی اورتان، وابسته به کاربرد آن متفاوت می باشد، که منجر به ایجاد نرمی و انعطاف پذیری در پلی اورتان می شود و در مقابل، ایزوسیانات ها و کمک واکنش دهنده ها باعث سخت و چغرمه شدن پلی اورتان ها می شوند.
رزین های پلی ال با توجه به ساختار مولکولی انواع مختلفی دارند، بیشترین پلی ال مورد استفاده دارای پیوندهای استری و یا اتری هستند. پلی ال های دیگر دارای ساختار های کربناتی، آکریلیکی و … می باشد. از این پلی ال ها به دلیل قیمت بالاتر آن در صنعت به طور محدودتری استفاده می شود.

پلی اتر پلی ال ها
پلی اورتان حاصل از پلی اتر پلی ال ها برپایه پروپیلن اکساید و پلی اتیلن اکساید ویسکوزیته پایین و انعطاف پذیری مناسبی داشته و مقاومت بالایی در برابر هیدرولیز از خود نشان می دهند. قیمت پایین این پلی ال ها از مزیت های آن ها به شمار می رود. در مقابل، مقاومت پایین در برابر اکسید شدن، مقاومت پایین در برابر حرارت، مقاومت های پایین مکانیکی و آتش زا بودن این پلی ال ها، از جمله معایب این آن ها به شمار می رود. پلی اورتان حاصل از پلی اتر پلی ال های بر پایه تتراهیدروفوران مقاومت مکانیکی خوبی از خود نشان می دهند اما ویسکوزیته و قیمت بالای آن ها از معایب این نوع پلی اورتان می باشد.

پلی استر پلی ال ها
پلی اورتان های حاصل از پلی استر پلی ال آلیفاتیک مقاومت به اکسید شدن خوبی داشته و خواص مکانیکی خوبی از خود نشان می دهد اما این مواد ویسکوزیته بالایی داشته و مقاومت پایینی در برابر هیدرولیز دارند. از طرفی پلی اورتان های حاصل از پلی استر پلی ال های آروماتیک سختی بالاتری داشته مقاومت به شعله خوبی از خود نشان می دهد.

آکریلیک پلی ال ها
رزین پلی اورتان های حاصل از آکریلیک پلی ال مقاومت به هیدرولیز و اکسید شدن خوب و سختی بالایی دارد اما قیمت و ویسکوزیته بالا و انعطاف پذیری پایین آنها از جمله معایب این دسته پلی اورتان ها به شمار می رود.

پلی کربنات پلی ال ها
پلی اورتان های حاصل از پلی کربنات پلی ال مقاومت به هیدرولیز و اکسید شدن و همچنین خواص مکانیکی بالایی دارند اما ویسکوزیته و قیمت بالا از معایب این پلی اورتان ها به شمار می آید.

پلی بوتادین پلی ال ها
پلی اورتان های حاصل از پلی بوتادین پلی ال ها انعطاف پذیری و مقاومت شیمیایی خوبی دارند اما مقاومت حرارتی آن ها پایین بوده و ویسکوزیته و قیمت بالایی نیز دارند.

راهنمای کدهای ایمنی مواد شیمیایی

  • لوزی خطر (NFPA’s Hazard Rating Diamond) چیست؟
  • چقدر با نکات ایمنی (هشدارهای R) و احتیاط های ایمنی (هشدارهای S) آشنا هستید؟
آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی! آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی!
طرح توجیهی

blankblankblank

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • blank
    سیدمجید موسوی

    سلام. با عرض خسته نباشی. یه سوال داشتم. من واسه درستدکردن یه فوم خیلی نرم که با پوست سازگاری داشته باشه از چه پلی یورتانی استفاده کنم. و چه ایزویی. تشکر از مطالبتون

    پاسخ
    • سلام، جناب موسوی پیشنهاد می کنم از شرکت های تولید کننده پلی ال و ایزوسیانات راهنمایی بگیرید، متاسفانه بنده اطلاعات کاملی توی این حوزه ندارم. موفق باشید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست