طرح توجیهی تولید آمونیوم کلرید

طرح توجیهی تولید آمونیوم کلرید

آمونیوم کلرید به فرمول NH4Cl و وزن مولكولی 53/5 بوده و همچنين نشادر و نمک آمونياكی از ديگر نام های اين ماده می باشند. كلريد آمونيوم پودر سفيد رنگ بوده، طعم آن خنک، شور و گاهی اوقات تند نيز می باشد. اين ماده محلول در آب و گليسيرين و كمی محلول در الكل بوده و در دمای ٣٥٠ درجه سانتی گراد تصعيد مي شود. اين ماده به دليل داشتن يون Cl دارای خاصيت اسيدی در سه حالت فيزيكي بخار، مايع و جامد می باشد.

موارد كاربرد كلريد آمونيوم استفاده فراوانی درصنايع مختلف دارد كه عمده موارد مصرف آن و نيز نحوه به كارگيری در محصولات مختلف به شرح زير مي باشد:

– استفاده در ساخت باطری های خشک، به عنوان الكتروليت خشک
–  استفاده در صنايع آبكاری و روكش دادن فلزات به عنوان پاک كننده سطوح فلزات آلياژی مانند برنز و نيز به عنوان آماده كننده سطوح جهت عمليات روكش دادن با قلع و فلاكسينگ (fluxing) سطوح آهن درگالوانيزه كردن به روش غوطه وری گرم، در هرصورت كلريد آمونيوم باعث می شود كه اولاً رطوبت در سطوح فلزات جذب گردد ثانياً سطوح فلزات پاک گردد و اين باعث می شود قلع يا روی در عمليات روكش دادن بهتر با فلز واكنش داده و تركيب شود.
– در صنايع الكترونيک به عنوان عامل حكاكی كننده در ساخت مدارهای چاپی و كمک به لحيم كاری استفاده می گردد.
– در كشاورزی به عنوان كود ازته به همراه كودهای فسفاته به مزارع برنج داده می شود.
– در ضمن كاربردهای متنوعی در صنايع دارويی، غذايی، نساجی، چرمسازی، چاپ و رنگ دارد.

به طوركلی ٥٠ درصد كلريد آمونيوم جهت ساختن باطری های خشک، ٢٠ درصد در عمليات آبكاری و گالوانيزه كردن و ٣٠ درصد مابقی در صنايع ديگر استفاده می گردد.

دانلود طرح توجیهی
نوشتهٔ پیشین
طرح توجیهی تولید تیتانیم دی اکسید
نوشتهٔ بعدی
چند نوع سیلیکاژل می شناسید؟

مطالعه این مقاله ها را پیشنهاد می کنیم:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست