خواص روغن آفتابگردان

کاهش کلسترول با روغن آفتابگردان

چربی‌های اشباع موجود در روغن های معمولی، به‌ سادگی درطول متابولیسم شکسته نمی‌شوند. بنابراین، این چربی‌ها، ازطریق خون به دیگر قسمت ‌های بدن می رود و ته‌نشین می‌شوند و در آخر، سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) بدن را افزایش‌می دهند. این موضوع، موجب مشکلات قلبی همچون آمبولی، تصلب شرایین، دردهای مفصلی و نقص‌های مادرزادی می‌شود.
روغن آفتابگردان، مملو از چربی ‌های تک ‌غیراشباع و چند غیراشباع است که انرژی را تامین‌کرده و نسبت HDL/LDL (کلسترول خوب) بدن را در سطح ایده‌آلی نگه‌ می‌دارد. زیرا، به عصب و دیواره‌های سلولی می‌چسبد و از ورود چربی و کلسترول به درون سلول جلوگیری‌ می‌کند.

پوستی سالم و زیبا با روغن آفتاب گردان

روغن آفتابگردان، به ‌دلیل خواص آرام بخش و نرم‌کنندگی (مرطوب‌کننده) راهی طبیعی و سالم برای داشتن پوستی عالی است. این روغن، سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان است و به طور گسترده‌ای به منظور اهداف دارویی و زیبایی به‌ کار می رود و برای آکنه، التهاب، اگزما، قرمزی و خارش پوست مفید است.
روغن آفتابگردان خواص نرم‌کنندگی قابل توجهی دارد که به بازگرداندن رطوبت پوست  کمک خوبی می کند. استفاده از روغن آفتابگردان به ‌عنوان لوسیون بر پوست نوزادان نارس، همچون یک سد محافظتی عمل‌ می کند و شما می توانید با ماساژ آن ها با این روغن به کاهش عفونت پوستی تا ۱۴ درصد کمک کنید.

کنترل وزی مو از خواص روغن آفتابگردان است

روغن آفتابگردان دارای بافتی سبک و طعمی ملایم است که باعث نرمی مو می شود و به آن جلا می‌بخشد. روغن آفتابگردان به کنترل وزی مو کمک می کند، خشکی و آسیب را مهار کرده و مو را انعطاف‌پذیر می نماید. این روغن همه فن‌حریف، جلا و حجم مو را حفظ‌ می کند و می‌تواند به‌ عنوان یک نرم‌کننده طبیعی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین روغن آفتابگردان را می‌توان برای ماساژ پوست سر، پیش از حمام و یک مرتبه در هفته استفاده کرد تا از حداکثر خواص آن بهره‌‌مند شد.

جلوگیری از آسم و سرطان روده بزرگ

در روغن آفتابگردان، ویتامین E بیشتری در مقایسه با روغن‌ های پخت و پز وجود دارد. در نتیجه گنجاندن این روغن در رژیم غذایی‌، درمقابل آسم و سرطان روده بزرگ از شما محافظت خواهد کرد.

پیشگیری از دیگر سرطان‌ها

کارتنوئیدهایی که در روغن آفتابگردان وجود دارد، به پیشگیری از سرطان‌های رحم، ریه و پوست کمک ‌می‌کند. همچنین منبع خوبی از ویتامین A را تامین‌ می کند و به پیشگیری از آب ‌مروارید کمک شایانی ‌می‌کند.

روغن آفتابگردان و سلامت قلب و عروق

روغن آفتابگردان، سرشار از ویتامین E بوده و چربی اشباع پایینی نیز دارد. همچنین این روغن غنی از مواد شیمیایی گیاهی مخصوص مثل کولین و اسیدفنولیک می باشد که برای قلب مفید می باشند. این روغن شامل چربی‌ های تک‌غیراشباع و چندغیراشباع می باشد که در کنار ویتامین‌ها، آن را به یکی از سالم‌ترین روغن‌های خوراکی تبدیل ‌می‌کند. روغن آفتابگردان با اولئیک اسید بالا، حاوی ۸۰% و یا بیشتر چربی تک‌غیراشباع است. لذا روغن آفتابگردان به کاهش بیماری‌های قلبی‌ و عروقی و همچنین احتمال حمله قلبی کمک‌ قابل توجهی می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی با روغن آفتابگردان

خواص روغن تخمه آفتابگردان به علت وجود ویتامین B برای بهبودی سیستم عصبی بدن بسیار حائز اهمیت است. این روغن موجب تسکین و تقویت اعصاب افراد سالمند و مبتلا به پارکینسون هم می‌ شود. جالب است بدانید که استفاده از روغن آفتابگردان در سنین میان‌ سالی موجب ساخته شدن سلول‌های عصبی جدید شده و هورمون شادی نیز در مغز افراد را بیشتر از قبل ترشح می کند. این پارامترها باعث درمان بی‌خوابی، استرس و نگرانی‌های ما می‌شوند. بعلاوه با قوی تر شدن سیستم ایمنی بدن، بیماری ‌هایی همچون سرماخوردگی و عفونت‌های حاد کمتر به سراغ شما می‌آید.

سلامت سیستم عصبی

روغن آفتابگردان دارای ویتامین‌ های B نیز می باشد که سلامت سیستم عصبی را تقویت می کند و برای افراد سالخورده، خاصیت تسکین‌دهندگی و تقویت‌کنند گی اعصاب را دارد.
فولات یا اسید فولیک موجود در روغن آفتابگردان، به ساخت سلول‌های عصبی جدید کمک می کند و تریپتوفان موجود در آن باعث تولید سروتونین می‌شود که به هورمون شادی معروف است و مغز را آرام می کند و باعث بهبودی بی‌خوابی است.

خواص روغن آفتابگردان برای دوران یائسگی

مبتنی بر تحقیقات صورت گرفته، خواص روغن آفتابگردان برای دوران یائسگی خانم‌ها مفید است و به کاهش شدت و دفعات گر گرفتگی در زنان یائسه کمک می کند و به علاوه خاصیت آرامش‌بخشی هم دارد.

روغن آفتابگردان و تاثیر ضد آفتاب آن

روغن آفتابگردان حاوی ویتامین E است و این ویتامین در برابر اشعه‌ مضر نور خوشید پوست شما را محافظت می‌ نماید از همین جهت شما می‌توانید از این محصول به ‌عنوان یک ضد آفتاب طبیعی کمک بگیرید. به علاوه به درمان زخم ‌های ناشی از آفتاب ‌سوختگی هم روغن آفتابگردان کمک قابل توجهی می‌کند.

خلاصه ای از تاثیرات روغن آفتابگردان

  • درمان آفتاب‌سوختگی
  • مقابله با اشعه مضر نور خورشید
  • کاربردی مشابه ضد آفتاب طبیعی

روغن آفتابگردان را می‌توانید ‌به عنوان یک لوسیون طبیعی به منظور نرم کردن پوست بدن استفاده نمود. علاوه بر از بین بردن سلول‌های مرده و ترمیم جای زخم می‌توانید از محصول به‌ عنوان یک لوسیون نرم‌کننده نیز کمک بگیرید.

روغن آفتابگردان

کاهش بیماری های عفونی

روغن آفتابگردان را برای درمان بیماری‌های عفونی نوزادان نارس و تازه متولد شده بسیار توصیه کرده‌اند. در طب سنتی اشاره‌ شده است که این روغن سبب تقویت غشاء سلولی و پوست می‌شود که از ورود میکروب‌ها و ویروس‌ها به بدن جلوگیری می‌کند و همین امر سبب کاهش بیماری‌های عفونی می‌شود. همچنین برای درمان عفونت‌های بیرونی مثل درمان زخم‌های عفونی می‌توان از روغن آفتابگردان شبیه یک ضماد بهره گرفت.

  • درمان عفونت‌های داخلی
  • حل مشکلات عفونی بیرونی
  • بازسازی سلول‌های عفونی آسیب دیده

عوارض روغن آفتابگردان

هر چند اسید های چرب موجود در این روغن برای ما و رژیم غذایی مان اهمیت دارد اما روغن آفتابگردان حاوی مقدار بالایی از اسید چرب امگا ۶ می باشد. این موضوع همچنین می تواند برای افرادی که در حال حاضر دچار اضافه وزن هستند یا بیماری های قلبی دارند نیز نگران کننده به نظر برسد.
در صورتی که این روغن بیش از حد مورد استفاده قرار بگیرد، می تواند به عدم تعادل اسید های چرب در بدن منتهی شود و همین موضوع خطرناک خواهد بود. بنابراین تا زمانی که مقدار روغن مصرفی را بررسی می کنید، استفاده از این روغن در رژیم غذایی شما مفید و موثر خواهد بود.

منبع: اکسیر طب “مرجع طب سنتی”

نوشتهٔ پیشین
چگونه یک مایع ظرفشویی استاندارد بسازیم؟
نوشتهٔ بعدی
سوپرجاذب های پلیمری؛ کاربرد ها و روش تولید

مطالعه این مقاله ها را پیشنهاد می کنیم:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست