رزین اکریلیک – Acrylic resin

نام شیمیاییرزین اکریلیک
رزین اکریلیک

متاسفیم! تاکنون تامین کننده ای برای این ماده شیمیایی در وبسایت ثبت نشده است.

اگر شما تولید کننده و یا فروشنده این ماده شیمیایی هستید…

خواص فیزیکی و شیمیایی

موارد مصرف و روش سنتز

رزین­ اکریلیک از پلیمریزاسیون مونومرهای اسید اکریلیک و اسید متاکریلیک و مشتقات آنها تولید می­ شود. این رزین ها نسبت به رزین های وینیلی مقاومت بیشتری در برابر آب، ترک خوردگی، تاول زدن، خراش، پاک کننده های قلیایی و قدرت چسبندگی بهتری دارند. به طور کلی سه نوع رزین­ اکریلیک وجود دارد :

1- رزین­های اکریلیک ترموپلاست

این رزین ها هموپلیمر یا کوپلیمر استرهای اسید اکریلیک و یا اسید متاکریلیک می باشند و از آنجایی که منومر های اکریلیک و متاکریلیک امتزاج پذیری خوبی با هم دارند از این رو می توان آنها را به هر نسبتی مخلوط نمود. رزین­ اکریلیک ترموپلاست ساختمانی مشابه رزین ترموست دارد با این تفاوت که بر خلاف آنان فاقد هر گونه گروه فعال بوده و به علاوه دارای وزن مولکولی نسبتا زیادی بوده و در ضمن بوسیله مکانیزم تبخیر حلال خشک و سخت می گردد. کاربرد عمده این رزین ها که به صورت هواخشک می باشند در تهیه رنگ های ترافیکی، رنگ های دکوراتیو و چسب  می باشد.

2- رزین های اکریلیک ترموست

رزین های اکریلیک ترموست، پلیمرهایی با زنجیره نسبتا کوتاه، وزن مولکولی کم و گروه های فعال می باشند. این رزین های همو پلیمر یا کوپلیمر استرهای اسید اکریلیک و یا اسید متاکریلیک می باشند که با خود و یا با یک کوپلیمر دیگری که دارای عامل فعال هیدروکسیل، کربوکسیل، متیل آمید و یا اپوکسی می باشد تحت حرارت پیوند عرضی ایجاد نموده و تشکیل یک فیلم سختی را می دهند. رنگ های اکریلیکی ترموست نه تنها براقیت و حفظ براقیت خوبی دارند، بلکه مقاومت شیمیایی بیشتری نیز از اکریلیک های ترموپلاست دارند، هرچند که مقاومت بیرونی آنان ممکن است به خوبی رزین های ترموپلاست نباشند. این رزین­ ها با اعمال حرارت در کوره و یا با حضور کاتالیزور شبکه­ ای می­ شوند.

3- رزین های اکریلیک امولسیونی (پایه آب)

این رزین ها در آب به صورت معلق در آمده و با آب رقیق می شوند و معمولاً با چند ماده کمکی همچون ضد کف، غلیظ کننده و امولسیون کننده همراه هستند. این رزین ها مقاومت شیمیایی کمتری نسبت به رزین های اکریلیک حلالی دارند. از مهمترین خصوصیات این رزین ها می توان به انعطاف پذیری بالا و عدم تغییر رنگ در اثر مرور زمان اشاره نمود.

کاربرد رزین­ اکریلیک

در حال حاضر رزین های اکریلیک اغلب در قطعات خودرو، تجهیزات پزشکی، رنگ، پوشش ها، چسب، مهر و موم، و صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد.

راهنمای کدهای ایمنی مواد شیمیایی

  • لوزی خطر (NFPA’s Hazard Rating Diamond) چیست؟
  • چقدر با نکات ایمنی (هشدارهای R) و احتیاط های ایمنی (هشدارهای S) آشنا هستید؟
آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی! آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی!
طرح توجیهی

blankblankblank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست