نام شیمیاییکربوکسی متیل سلولز
مترادف هاسی ام سی
مترادف ها (en)CMC ؛ Carboxymethylcellulose ؛ carmellose
EINECS900-432-4
کربوکسی متیل سلولز

بازرگانی فتحیاطلاعات شرکت

اگر شما تولید کننده و یا فروشنده این ماده شیمیایی هستید…

خواص فیزیکی و شیمیایی

شکل و حالت فیزیکیپودر سفید
شماره CAS9000-11-7

موارد مصرف و روش سنتز

کربوکسی متیل سلولز اسید اتری مشتق شده از سلولز که به صورت نمک سدیم استفاده می شود. کربوکسی متیل سلولز جامدی حجیم، بی بو و سفیدرنگ که به عنوان پایدار کننده و امولسیون کننده به کار می رود. کربوکسی متیل سلولز رزینی است که با بار منفی در کروماتوگرافی تبادل یونی به عنوان تبادل گر کاتیون کاربرد دارد. کربوکسی متیل سلولز از مهم ترین اترهای سلولز می باشد و از سلولز به دست می آید و در آب به صورت کلوئیدی درآمده و قابل حل می باشد و به عنوان غلیظ کننده و یا چسب و افزودنی در مواد غذایی به کار برده می شود.

سدیم کربوکسی متیل سلولز یکی از گریدهای مهم این محصول می باشد که بیشترین مصرف آن در صنایع شوینده می باشد. نوع خالص این محصول در صنایع آرایشی و در تولید خمیر دندان به کار می رود. کربوکسی متیل سلولز در سه گرید صنعتی، دارویی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به سرعت در آب سرد و گرم حل می شود و اساساً در مواردی که کنترل ویسکوزیته هدف باشد از سی ام سی (CMC) استفاده می شود. کربوکسی متیل سلولز جهت غلظت بخشی، کنترل ویسکوزیته، چسبندگی و ایجاد استحکام، عامل انتشار، عامل نگه دارنده آب، حفظ حالت کلوئیدی، تثبیت کننده، تعلیق ساز، امولسیون کننده و عامل تشکیل لایه در صنایع مختلف مورد استفاده واقع می گردد.

سنتز کربوکسی متیل سلولز

فرآیند تولید CMC وابسته به سه ماده اصلی مواد سلولزی، سود سوزآور و مونوکلرو استات و یا مونوکلرو استیک اسید می باشد. همچنین افزودنی ها و مواد دیگری از جمله اتانول، اسید استیک، اگزالات آمونیوم، آب مقطر، سدیم کلرو استات و … که جهت گریدهای متفاوت از این ماده مورد استفاده قرار می گیرند. ماده اصلی تشکیل دهنده سی ام سی (CMC) سلولز است که ترکیب تشکیل دهنده دیواره سلولی گیاهان به شمار می رود.

کاربردهای کربوکسی متیل سلولز

CMC در صنایع مختلفی از جمله نساجی، دارویی، آرایشی، رنگ و رزین، شوینده ها، کاغذ سازی، کاشی و سرامیک، حفاری چاه های نفتی، الکترودهای جوشکاری، صنایع چرم سازی، فرش و موکت، چسب سازی و سموم و آفت کش ها مورد استفاده قرار می گیرد.

بررسی حلالیت CMC در آب سرد و آب گرم

done_outline RTECSFJ5700000

راهنمای کدهای ایمنی مواد شیمیایی

  • لوزی خطر (NFPA’s Hazard Rating Diamond) چیست؟
  • چقدر با نکات ایمنی (هشدارهای R) و احتیاط های ایمنی (هشدارهای S) آشنا هستید؟
آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی! آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی!
طرح توجیهی

blankblankblank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست