نام شیمیاییسیلیکاژل
فرمول مولکولیSiO2
جرم مولکولی60/08
EINECS231-545-4
سیلیکاژل

پتروتات تجهیز خاورمیانهاطلاعات شرکت

اگر شما تولید کننده و یا فروشنده این ماده شیمیایی هستید…

خواص فیزیکی و شیمیایی

شکل و حالت فیزیکیپودر سفید - خاکستری
نقطه ذوب1610 ºC
نقطه جوش2230 ºC
دانسیته2/6 g/cm3
دمای نگهداری2-8 ºC
شماره CAS112926-00-8
شماره مرک (Merck)14,8493

موارد مصرف و روش سنتز

سیلیکاژل سیلیکون دی اکسید آمورف و متخلخل است. حفره ها ممکن است حاوی آب، گاز، خلا و یا برخی از مایعات دیگر باشد. این ماده سخت و شفاف است اما به مراتب نرم تر از شیشه سیلیکای کوارتزی است و هنگامی که با آب اشباع شود سخت می شود. بسیار جاذب خوبی برای آب، الکل ها و فنول ها می باشد. سیلیکاژل انواع مختلفی دارد:

  • نوع A: به شکل گلوله های روشن، ضد رطوبت و خشک کننده است که به عنوان حامل کاتالیست و جاذب به کار می رود.
  • نوع B: به شکل گلوله های سفید شفاف، جاذب مایع که به عنوان حامل کاتالیزور و بستر گربه مورد استفاده قرار می گیرد.
  • نوع C: دارای ساختار نیمه شفاف که به عنوان ماده ای خام برای تهیه سیلیکاژل بستر گربه استفاده می شود. همچنین به عنوان خشک کن ، جاذب و حامل کاتالیست به کار می رود.
  • ژل سیلیکا-آلومینیوم: به صورت زرد کم رنگ، مقاوم در برابر مواد شیمیایی و مقاوم در برابر شعله می باشد. این ترکیب دارای قطبیت سطحی، پایداری حرارتی و قدرت جذب بالا برای مایعات و گازها، غیر قابل حل به جز در قلیاها یا هیدروفلوئوریک اسید و دارای عملکرد بالاتری از سیلیکاژل می باشد. برای خشک کردن هوا و دهیدراتاسیون گازهای طبیعی و مایع به کار می رود.
  • تثبیت کننده سیلیکاژل: پودر جامد غیر کریستالی، غیر سمی و مقاوم در برابر شعله که در آبجوسازی برای بهبود طعم، رنگ و حذف ناخالصی ها استفاده می شود.

سنتز سیلیکاژل

از واکنش یک محلول آبی سیلیکات سدیم با اسید سولفوریک به دست می آید. سیلیکاژل با اندیکاتور آبی ترکیب سیلیکاژل با نمک کبالت است. این سیلیکاژل در زمان اشباع شدن با رطوبت از رنگ آبی به رنگ صورتی تغییر رنگ می دهد. این سیلیکاژل به دلیل سرطانزا بودن در صنایع دارویی و غذایی نباید استفاده شود. در صنایع تولید و توزیع برق، نیروگاه ها و صنایع مخابراتی، موزه ها، کتابخانه ها و گالری ها، صنایع بسته بندی و حمل و نقل به کار می رود.

سیلیکاژل با اندیکاتور نارنجی حاوی یک عامل رنگی ترکیبی می باشد که برخلاف نمک کبالت غیر سمی بوده و از ایجاد آلودگی در محیط جلوگیری می کند. در زمان اشباع شدن از رنگ نارنجی به رنگ سبز تیره تغییر رنگ می دهد. در صنایع مختلف نظامی، هوانوردی، ساختمانی، برق و الکترونیک، صنایع دارویی و غذایی استفاده می شود.

کاربردهای سیلیکاژل

در گذشته به عنوان کاتالیزور در تولید بنزین با عدد اکتان بالا و برای تولید بوتادی ان از اتانول و در تهیه لاستیک مصنوعی استفاده می شد. برای خشک کردن هوا در سیستم های هوای فشرده صنعتی، در فیلتر های آب خانگی، برای نگهداری نوار تست تشخیصی آزمایشگاه ها، دستگاه های استنشاقی و سرنگ ها به کار می رود.

همچنین سیلیکاژل در کروماتوگرافی به عنوان فاز ثابت استفاده می شود. به عنوان افزودنی مواد غذایی به عنوان عامل ضد عفونی کننده، تثبیت کننده، جاذب حامل، عامل تهویه، امولسیون کننده و عامل ضد انحلال به کار می رود.

done_outline RTECSVV7315000

راهنمای کدهای ایمنی مواد شیمیایی

  • لوزی خطر (NFPA’s Hazard Rating Diamond) چیست؟
  • چقدر با نکات ایمنی (هشدارهای R) و احتیاط های ایمنی (هشدارهای S) آشنا هستید؟
آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی! آشنایی با ایمنی کار با مواد شیمیایی!
طرح توجیهی

blankblankblank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست